Uw gids: Wim

Geboren te Heerlen op 26-11-1945.
Wim is opgegroeid in Heerlerbaan in een "mijnwerkers"-gezin. Wim heeft eerst gestudeerd aan de LTS en is op zijn 15de begonnen aan de T.V.S. (Technische Vak School) Wilhelmina. Op zijn 18de mocht Wim ondergronds gaan. Het bericht dat de mijnen gingen sluiten, zag Wim zelf aankomen in de media.

Wim heeft nog tot 31 december 1967 gewerkt in de Staatsmijn Wilhelmina. Hierna is Wim in de liften terecht gekomen; als monteur, hoofdmonteur, chef-monteur en inspecteur. Hier werkte Wim tot aan zijn pensioen.
Als je aan Wim één woord vraagt, wat voor hem symbool staat voor een herinnering aan de mijnen: is dat: "Druk". Voor Wim betekende dit de luchtdruk, die op zijn oren ontstond, wanneer hij in de lift omlaag ging.

Vanaf september 2011 is Wim in Steenkolenmijn Valkenburg te vinden, waar hij met alle plezier zijn verhaal vertelt over de mijnen. Als Wim binnenkomt, is meestal het eerste, wat hij zegt: "Een goede dag! Welkom in de Steenkolenmijn" of "Bent u niet in slaap gevallen?"

Wilt U Wim zijn verhalen horen vertellen over het mijnverleden? Kom dan naar de Steenkolenmijn. Misschien treft u Wim wel of één van onze andere gidsen natuurlijk!

wim