Uw gids: Hans Jacobs

Mijnwerker in hart en nieren.

Geboren in de vroedvrouwenschool in Heerlen op 11 augustus 1946.

Hans is opgegroeid in Voerendaal. Hij begon op zijn 14de aan de O.V.S.(Ondergrondse Vak School) Emma. Op zijn 17de mocht hij eindelijk ondergronds gaan en heeft toen een cursus voor Houwer gevolgd. Het bericht dat de mijnen gingen sluiten sloeg in als een bom. Hans heeft nog tot 31 oktober 1973 in de mijn 'Emma' gewerkt.
  Hierna was hij op verschillende plekken werkzaam, tot de dag waarop hij mocht beginnen met werken in een mijn in Duitsland namelijk: de 'Anna 1' te Alsdorf. Hans werkte daar van 1 januari 1978 tot en met 15 april 1994.
  Als je aan Hans vraagt, wat voor hem de mooiste herinnering is aan de mijnen; dan is zijn antwoord: “Kameraadschap”.
Voor Hans betekende dit veel vrienden, veel plezier en er samen voor elkaar zijn.

Vanaf februari 2014 is Hans als gids actief in de Steenkolenmijn Valkenburg. Daar vertelt hij met veel plezier èn met hart en ziel zijn verhaal over de mijnen. Als Hans binnenkomt, is het eerste wat hij zegt: Een hele goede morgen! Genoten van de Film? Dan ga ik jullie nu meer over de geheimen van de mijn vertellen en ook laten zien!

Wilt u meer te weten komen over het mijn-verleden en dit met eigen ogen zien? Kom dan naar de Steenkolenmijn Valkenburg. Misschien is Hans dan wel uw gids!

hans_jacobs