Uw gids: Charlie Derks

Geboren in Spaubeek op 22-02-1962.

Charlie is opgegroeid in het Belgisch Limburg, waar hij samen met nog drie zussen en zijn ouders op verschillende plaatsen heeft gewoond.  Charlie heeft de opleiding houtbewerking gedaan.
Zodra hij mocht gaan werken is hij begonnen in de Kempense steenkolenmijn; de hoogste functie die hij heeft mogen uitvoeren was Opzichter schietmeester. Zijn laatste baan binnen de steenkolenmijn was als locomotief machinist.
Hij heeft een keer een zwaar ongeluk met de trein gehad. De trein voor hem ontspoorde, waardoor hij niet op tijd kon remmen.
Het enige dat hem heel goed bij is gebleven, is dat de treinwagons maar bleven komen.
Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen!

Nadat de mijnen gesloten zijn, heeft Charlie gewerkt als vrachtwagen chauffeur en later voor zijn pensioen als buschauffeur. Als hobby is Charlie zanger; in december veranderd hij in Sinterklaas en/of de Kerstman. Dat doet  hij nu nog steeds met veel plezier…
Vanaf oktober 2017 is Charlie  werkzaam als gids in de Steenkolenmijn in Valkenburg, waar hij met plezier zijn verhaal over de mijnen verteld. Als Charlie binnen komt is het eerste dat hij zegt: “Hartelijk welkom; ik ben Charlie en heb 14 jaar ondergronds gewerkt in de Belgische mijnen”.

Wilt u Charlie zijn verhaal over de mijnen horen? Kom dan naar de Steenkolenmijn en misschien treft u Charlie, anders vast één van onze andere gidsen!